Business Development Manager

Vi söker en driven och resultatfokuserad Business Development Manager till vår koncernen, som vill arbeta med att utveckla befintliga kunder men även med uppsökande nykundsbearbetning.

Du ansvarar för hela försäljningsprocessen från att utveckla och implementera kundstrategier, driva förhandling, initiera projekt samt arbeta med uppföljning av lönsamhet, leveransprecision och kvalitet. Att koordinera säljaktiviteterna med teknisk säljare och platschef på de aktuella enheterna inom koncernen ligger också inom ansvarsområdet. Som Business Development Manager utvecklar du befintliga kunder och affärer för att optimera lönsamhet och affärsupplägg samtidigt som du aktivt arbetar med att etablera nya kunder och affärer. Du rapporterar till CMO och har eget budget- och resultatansvar.

Vi förutsätter att du har ett flertal års erfarenhet av strukturerat försäljningsarbete och ser gärna att du har en teknisk högskoleutbildning eller motsvarande. Du är van att agera projektledare och har god teknisk förståelse för olika produktionsprocesser. Erfarenhet av maskinsystemförsäljning och god förståelse av lean-principerna är önskvärt. Du behärskar engelska obehindrat, andra språkkunskaper är meriterande.

Du har en god förmåga att se och göra affärer. Du sätter upp klara och definierade mål, genomdriver och följer upp aktiviteter och projekt. Din energinivå är hög, du håller dig motiverad och fokuserad och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Som person har du en god förmåga att skapa relationer med din omgivning. Du är kommunikativ och förmedlar information på ett enkelt och tydligt sätt samtidigt som du lyssnar effektivt.

Känner du att detta är intressant och att du är rätt person för tjänsten så är du välkommen att skicka din ansökan och CV till anders.henningsson@mastec.se

För mer information kontakta Anders Henningsson 010-2181033