Mastec Plastema

Mastec Plastema – Formsprutning med fokus på mer krävande Produkter i tuffa Material och Geometrier. Våra Kunder är globalt ledande inom sina respektive segment. Ex. Medicinteknik, Industri, Livsmedel och Försvar. Maskinparken består av Formsprutor med en låskraft från 25 ton upp till 1200 ton. Produkternas detaljvikterna varierar från 1 gram upp till 8 kg. Vi erbjuder också vidareförädling av Produkterna som tex. Efterbearbetning, montering, tryck, lackering, metallisering, ultraljudssvetsning, mm.

forstasidan 495x400 - Mastec Plastema
formsprutning 495x400 - Mastec Plastema

Formsprutning

Formsprutning är ett bra alternativ när du ska ta fram komplicerade produkter i stora volymer, när det ställs höga krav på måttnoggrannhet och finish samt när du söker en kostnadseffektiv lösning! Vår uppdaterade maskinpark består av plastformsprutor som är utrustade med moderna robotar. Vi strävar efter att ligga i framkant och är glada över att kunna erbjuda dig en automatiserad och effektiv produktion! Vi formsprutar plastkomponenter i de flesta konstruktionsplaster idag, såsom PC, PA, PBT, PC/ABS, PP, ABS, TPE, TPU, POM, PSU och PPSU. Samtidigt har vi även plaster som tål temperaturer över 200°C – såsom PES, PEI och PEEK. Våra maskiner används för enkelgjutning och 2-K gjutning. Visste du att vi kan formspruta detaljer från 1 g upp till 8 kg?

Formverktyg

Vårt leverantörsnät för formverktyg är väl upparbetat och våra partners finns idag i Sverige, Asien och Europa. Vilken leverantör som är bäst lämpad beror på era krav men också på produktens beskaffenhet. På Mastec tar vi helhetsansvaret gällande alla verktyg som vi beställer! Vi är tidseffektiva genom hela flödet, från kompletta verktygsspecifikationer till att vi granskar och godkänner verktygslayouterna. Visste du att vi har en egen verktygsverkstad i huset? Där sköter vi snabba kundändringar, klarering av hemkomna verktyg från våra leverantörer samt service, underhåll och transfer av befintliga verktyg. Bra va?

formverktyg 495x400 - Mastec Plastema
img 5354 495x400 - Mastec Plastema

Vidareförädling

Med stor precision förädlar vi era produkter vidare! Vi skapar mervärde för dig som konsument genom att leverera ett färdigt resultat och erbjuder stora möjligheter till anpassning. Vad gäller formsprutade produkter så arbetar vi ofta med ultraljudssvetsning, lackering, metallisering, tryckning, montering av gänginsatser samt olika sorters montage. Vi löser de önskemål ni har – och fungerar som en rådgivande partner på vägen!

Utveckling

Vi ser fram emot att bli involverade så tidigt som möjligt i utvecklingsprocessen! När vi får medverka vid produktframtagningen så får vi chansen att föreslå nya lösningar! Dessa lösningar förbättrar plastdetaljen – så att den blir enkel att tillverka och sänker er produktkostnad. Vi har ett sälj- och projektteam med expertkunskaper inom produktutformning, godstjocklekar, släppningar och materialval. Våra specialister kan även ombesörja prototyper för att säkerställa den slutgiltiga produktens kvalitet. Kort sagt – vi ser till att produktionen blir effektiv sett till både kostnad och tidsåtgång!

utveckling 495x400 - Mastec Plastema
kvalitet och miljo 3 495x400 - Mastec Plastema

Kvalitet och miljö

På Mastec värnar vi om kvalitet! För oss är det självklart med mätutrustning och rutiner som kontrollerar att vi lever upp till våra egna samt våra kunders krav. Vi är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. Vidare har vi en stark vilja att hela tiden flytta fram positionerna och höja målsättningen – därav arbetar vi ständigt med förbättringar i ledningssystemen. Den som inte utvecklar sig, avvecklar sig – tror vi. Vi har idag ett effektivt och välfungerande avvikelsehanteringssystem och håller en mycket god ordning på våra arbetsplatser.

ISO 9001_Mastec Plastema AB Certificate 2021

ISO 14001_Mastec Plastema AB Certificate 2021

Kontakt

Sakib Masic

Site Manager

+46 (0)10-218 13 30
sakib.masic@mastec.se

Mikael Andersson

Sales Manager

+46 (0)10-218 13 31
mikael.andersson@mastec.se

Mastec Plastema

Harsbygatan 9. 614 31 Söderköping

+46 (0)10-218 13 00
Kontakta oss